- Težina: Lagano

- 
					Priprema30 min
- 
					Kuhanje80 min
- 
					Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Luk oguliti, odrezati mu vrh i dno.
Sve glavice luka zarezati dužinom do pola.
U veću šerpu nasuti vodu i staviti na kolo.
Nakon što zavri dodati luk i kuhati oko 15 minuta.
Izvaditi glavice luka i sačekati da se ohlade.
Razdvojiti slojeve luka.
U zdjelu dodati mljeveno meso, rižu, peršun, so, biber, papriku, bijeli luk u granulama i suncokretovo ulje. Izmiješati.
Puniti luk sa1-2 kašike mesa i zarolati.
U duboku tavu poredati punjeni luk, izrezanom stranom okrenutom prema dolje.
Zatim uliti temeljac i dodati lovorov list.
Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 60 minuta.
Sogan dolma
Sastojci
Follow The Directions
 
									Luk oguliti, odrezati mu vrh i dno.
 
									Sve glavice luka zarezati dužinom do pola.
 
									U veću šerpu nasuti vodu i staviti na kolo.
 
									Nakon što zavri dodati luk i kuhati oko 15 minuta.
 
									Izvaditi glavice luka i sačekati da se ohlade.
 
									Razdvojiti slojeve luka.
 
									U zdjelu dodati mljeveno meso, rižu, peršun, so, biber, papriku, bijeli luk u granulama i suncokretovo ulje. Izmiješati.
 
									Puniti luk sa1-2 kašike mesa i zarolati.
 
									U duboku tavu poredati punjeni luk, izrezanom stranom okrenutom prema dolje.
 
									Zatim uliti temeljac i dodati lovorov list.
 
									Nakon što zavri smanjiti temperaturu i kuhati oko 60 minuta.


 
									 
									 
									 
									